Preotul Cristian Pomohaci o comite din nou: A fost surprins în timp ce făcea lecturi în grup cu minori.

dasdawdasd

Preotul Cristian Pomohaci nu se dezminte. Deși a fost subiectul unui scandal intens în presa românească referitor la tot soiul de implicări homosexuale cu tineri, preotul se pare că nu a cedat înclinațiilor de a se înconjura de adolescenți și de a practica tot felul de chestii dubioase. Astfel, în urmă cu două zile folcloristul a fost surprins într-un imobil din Cluj în timp ce făcea lecturi în grup cu minori. Poliția a descins în forță, reprezentanții legii fiind uimiți de modul de lecturare al participanților.
Schimbau cărțile între ei ca pe șosete – a declarat bulversat comisarul T. Traian – N-am mai văzut așa ceva: să schimbi clasici din literatura rusă cu romane tabloide de genul Sandra Brown mi se pare o blasfemie.” Ginuța P., vecina de imobil unde aveau loc orgiile livrești, a comentat și ea:
Inițial, nu mi-am dat seama ce se întâmplă, însă am început să am bănuieli când în apartamentul de lângă mine tot intrau și ieșeau tineri cu fețe de tocilari. Mai ales când am auzit limpede tot felul de exprimări de genul: ‘Oh, da, ce-mi place.’ Sau ‘Hai, dă-mi-o acum’, ‘E lungă, da e mișto’, etc.
Confruntat cu acuzațiile, preotul Pomohaci s-a apărat declarând: „Nu știam că e ilegal să instigi tinerii la lecturi în grup. Cititul în grup e mai excitant decât cititul de unul singur, o știe toată lumea. Ne-am concentrat asupra basmului Tinerețe fără Bătrânețe și Viață fără de moarte, mai cu seamă pe prima parte din titlu: aia cu tinerețe fără bătrânețe. E drept, am citit și chestii mai underground, de pildă ‘Povestea Pulii a lui Creangă’, dar o poveste a unui clasic al literaturii române rămâne o poveste a unui clasic al literaturii, chiar dacă ea are o temă pe care unii o consideră vulgară. În literatură totul e o chestie de gust: io, personal, o ador.”

Leave a comment